buka crkva zvonjava  
17. rujna 2005.
 Otvoreno 
16.09.2005 16:04
Don STJEPAN VINKO
Nadbiskup nije shvatio
Telefonom smo nazvali župnika Vira don Stjepana Vinka i predstavili se: - A o čemu bi ti pisao? - obratio se don Vinko vašem novinaru. Kada smo objasnili problem našeg čitatelja, don Vinko nam je rekao: - Zadnja se zvona oglašavaju u 20 sati i uključuju se tek ujutro i ne vidim u čemu je problem. Objasnili smo da je problem u oglašavanju satnog mehanizma i zvona noću.

- A kucanje sata, to je nešto drugo. Tada zvono ne zvoni, samo označava vrijeme. Osnovna uloga mehanizma i jest da označava vrijeme i ne vidim zašto bi to prestalo. A prestat će zvoniti kada prestanu zvoniti i zvona crkve na Trgu sv. Marka. Na naš upit zašto nije poštovao i proveo odluku zadarskog nadbiskupa mons. Ivana Prenđe, čiji dopis imamo, don Vinko je odgovorio da je to krivi dopis i da otac nadbiskup nije shvatio problem pa, prema tome, dopis ne valja.

- Usto, Vir je turističko mjesto i jednoga će dana dobiti status grada, zato i treba zvono označavati vrijeme. To je za dobro Vira i njegovih građana. Što znači 50 potpisa na peticiji protiv sata? Ja ću vam naći drugih 1000 potpisa koji će podržati zvonjavu sata! - rekao je don Stjepan Vinko.


 
Ostale vijesti
 Dong!... i tako 12 puta
 Mons. Prenđa nema što dodati odluci